Sağlıklı Sınav Süreci İçin YenidenYKS Neler Yapıyor?

Sağlıklı Sınav Süreci İçin YenidenYKS Neler Yapıyor?

  • 09.07.2023

Sınava hazırlık süreci uzun ve zorlu bir yolculuk. Bu uzun yolculukta deneme netlerinden ve sınav sonuçlarından daha önemli bir şey var: öğrencinin psikolojik sağlamlığı. Sağlam bir psikoloji iyi bir çalışma düzenini o da iyi netleri beraberinde getirecektir. Yıllardır öğrencilerde gözlemlediğimizbaşarıyı onlara getiren en önemli nokta bu.

Peki bu kadar önemli bir noktada biz YenidenYKS olarak neler yapıyoruz? Öncelikle alanında uzman kariyer psikolojik danışmanlarıyla çalışıyoruz ve onları öğrencilerle buluşturuyoruz. Sınav sürecinde desteğe ihtiyaç duyan her öğrenci bize ulaştığında, destek almak istediği konu için kariyer psikolojik danışmanlarımızdan biri ile randevu oluşturuyoruz. Bu seanslarda öğrenciler motivasyon, zaman yönetimi, verimli ders çalışma, deneme analizi, hedef belirleme, meslek seçme gibi birçok konuda konuşup aklındaki sorulara cevap bulabiliyor. Öğrencimiz, isterse tek seans isterse kariyer psikolojik danışmanıyla planladığı şekilde ihtiyaç duyduğu kadar destek alabiliyor. Bize ulaşmak için internet sitemizdeki Kariyer Psikolojik Danışmanlığı formunu doldurmanız veya WhatsApp hattımızdan bize yazmanız yeterli.

Bunun yanında ise YenidenYKS’nin özgün net arttıran deneme paketleriyle öğrencilerin sağlıklı bir sınav süreci geçirmelerinde yardımcı oluyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Öncelikle her pakette birbirinden kaliteli yayınların kurumsal denemeleri var. Bu süreçte her öğrencinin her hafta en az mutlaka bir deneme çözmesi ve analiz yapması gerekiyor. Analizi yapılmayan denemeden tam anlamıyla verim almak mümkün değil. Biz bu noktayı çok önemsiyoruz. Bunun için sistemimizde detaylı şekilde deneme analizlerine yer veriyoruz. Öğrenci, denemeyi çözüp sisteme kodladığında detaylı bir deneme analizi görüyor. Hangi dersten hangi konulardan yanlış yapmış, her ders için net grafiği, sınava girenler arasındaki sıralaması ve tahmini YKS sırasını görebiliyor. Analizler sadece bununla da kalmıyor, her öğrencimize paketler süresince adına özel raporlar hazırlayıp gönderiyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hangi derslere konulara ağırlıklı olarak çalışmaları gerektiğine kolayca ulaşıp çalışmalarını o yönde şekillendirme fırsatı buluyorlar.

Öğrencilerin sınav sürecindeki psikolojik sağlamlığının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Çıkardığımız özgün paketlere kariyer psikolojik danışmanlığı seansları ekleyerek öğrencilerin sınav süreçlerini daha sağlam bir psikolojiyle yönetmelerine yardımcı oluyoruz. Bu sayede öğrenciler paket süresince danışmanıyla iletişimde kalarak gelişimini uzman gözünden takip etme fırsatı bulurken aklındaki sorulara cevap alarak nasıl bir yol haritası çizmesi gerektiği hakkında doğru bir yönlendirme alıyor.

YenidenYKS olarak bununla da sınırlı kalmıyoruz. Özgün paketlere grup rehberliği çalışmaları ekliyoruz. Burada ise öğrencilerimiz her hafta online ortamda kariyer psikolojik danışmanımızla bir araya geliyor. Hem denemelere giren diğer arkadaşlarıyla hem danışmanlarıyla sınav sürecine dair çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışma ile öğrencilerimizin sınav senelerinde zorlandıkları konular üzerinde duruyoruz. Bu etkinliğe katılan öğrencilerimizden özellikle “Yalnız olmadığımı hissettim. Benim yaşadıklarımı yaşayan aynı aşamalardan geçen arkadaşlarımın olduğunu görmek bana daha iyi hissettiriyor. Danışmanımızla konuşarak her hafta sınav sürecinde zorlandığım birçok durumu aşma fırsatı buluyorum.” şeklinde dönüşler alıyoruz. Bu etkinlikte her hafta girdikleri denemeleri de tartışarak soru analizi yapıyoruz. Denemelerde daha çok dikkat etmeleri gereken sorular üzerinde durarak en iyi şekilde verim almalarını sağlıyoruz.

Sağlıklı bir sınav süreci için pek çok etken var. Gördüğünüz üzere YenidenYKS olarak sistemimizde birçok şeyi göz önünde bulunduruyoruz. Sınav sürecini en iyi şekilde geçirmeniz için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Hayallerin gerçek olsun diye!